Turvallisuus

PUHTAUS JA TURVALLISUUS

Studiomme laatu- ja hygieniastandardit ovat huippuluokkaa. Noudatamme työtapoja, jotka takaavat turvallisia ja mahdollisimman ongelmitta paranevia lävistyksiä.

Henkilökuntamme on opiskellut mm. lävistystekniikoita, korumateriaaleja, jälkihoitoa, työvälineiden puhdistus- ja sterilointitapoja, aseptista työskentelyä, anatomiaa yms. kansainvälisissä seminaareissa sekä suorittanut Ensiapu- ja Bloodborne Pathogens and Infection Control Training -koulutukset.

Teemme kaikki lävistykset laadukkailla ja turvallisilla välineillä, jotka tilaamme tunnetuilta toimittajilta.

Olemme tiettävästi ensimmäinen ja ainoa liike Suomessa, joka tarjoaa kaikki lävistykset 100% steriilein välinein. Alan yleisestä käytännöstä poiketen, käytämme kaikissa lävistyksissä steriilien tarvikkeiden (neulat, korut, instrumentit ja harsotaitokset) lisäksi myös steriilikäsineitä. Steriileillä työvälineillä ja aseptisilla työtavoilla on todistetusti merkittävä rooli infektioiden välttämisessä ja ongelmattomassa ja nopeassa paranemisprosessissa.

Kaikki käyttämämme suoja- ja toimenpidekäsineet ovat lateksittomia.

Lävistysalue puhdistetaan, merkataan (kertakäyttöistä tikkua ja merkkaumustetta käyttäen) ja desinfioidaan. Ympäröivä alue peitetään steriilillä liinalla ja lävistys tehdään kertakäyttöisellä erityisesti lävistämiseen tarkoitetulla neulalla.

Käytetyt neulat hävitetään läpäisemättömään riskijäteastiaan välittömästi käytön jälkeen. Pihdit, asennustapit ym. työkalut laitetaan käytön jälkeen suljettuun säilytys- ja kuljetusastiaan ja suihkutetaan esikäsittelygeelillä, joka estää veren, syljen ja muiden eritteiden kuivumisen sekä hidastaa mikrobien kasvua.

Välineiden puhdistus ja sterilointi tapahtuu erillisessä huoneessa, jossa työskentelee vain koulutettu henkilökunta.

Esikäsitellyt työkalut huuhdellaan ja harjataan, pestään ultraäänipesurissa entsyymiliuoksessa, huuhdellaan huolellisesti ja kuivataan. Kuivat instrumentit tarkastetaan ja pakataan yksittäin avattuina sterilointipusseihin, jotka suljetaan kuumasaumaajalla ja päivätään.

Kaikki ensilävistyskorumme puhdistetaan erillisessä vain käyttämättömille koruille tarkoitetussa ultraäänipesurissa pallot ym. irto-osat irrallaan kiillotusainejäämien ym. epäpuhtauksien poistamiseksi. Puhdistetut korut huuhdellaan, kuivataan ja pussitetaan (pallot ym. osat irrallaan) yksittäin sterilointipusseihin, jotka saumataan, merkitään ja päivätään ennen sterilointia.

Asianmukaisesti puhdistetut ja pakatut työkalut, korut ja tarvikkeet steriloidaan B-luokan vakuumiautoklaavissa, joka soveltuu kaikenlaisten pakattujen ja pakkaamattomien; myös onttojen, umpiperäisten ja huokoisten materilaalien ja instrumenttien luotettavaan sterilointiin.

Testaamme ja varmistamme autoklaavin toiminnan säännöllisesti (tyhjiötestit, prosessi-indikaattorit, Helix- ja Dick&Bowie -testit). Testitulokset dokumentoidaan ja ne ovat nähtävillä pyydettäessä.

Steriloidut yksittäispakatut korut, työkalut ja tarvikkeet säilytetään suljetuissa laatikoissa lialta, kosteudelta ja mekaaniselta rasitteelta suojattuna.

Käytössämme on myös erillinen N-luokan pika-autoklaavi, jota käytämme pussittamattomien heti käyttöön tulevien irtopäiden yms. nopeaan sterilointiin.

Kysy rohkeasti lisää jos jokin askarruttaa! Seisomme ylpeinä työskentelytapojemme takana ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.