Turvallisuus

LÄVISTYKSET HYGIENISESTI JA TURVALLISESTI

Studiomme laatu- ja hygieniastandardit ovat huippuluokkaa. Noudatamme työtapoja, jotka takaavat turvallisia ja mahdollisimman ongelmitta paranevia lävistyksiä.

Henkilökuntamme on opiskellut mm. lävistystekniikoita, korumateriaaleja, jälkihoitoa, välinehuoltoa, aseptista työskentelyä, anatomiaa yms. kansainvälisissä seminaareissa sekä suorittanut Ensiapu- ja Bloodborne Pathogens and Infection Control Training -koulutukset.

Teemme kaikki lävistykset laadukkailla ja turvallisilla välineillä, jotka tilaamme tunnetuilta toimittajilta. Olemme tiettävästi ensimmäinen ja ainoa liike Suomessa, joka tarjoaa kaikki lävistykset 100% steriilein ja kertakäyttöisin välinein.

Alan yleisestä käytännöstä poiketen, käytämme kaikissa lävistyksissä steriilien tarvikkeiden (neulat, korut, instrumentit ja harsotaitokset) lisäksi myös steriilikäsineitä. Kaikki lävistyksissä, korunvaihdoissa yms. käyttämämme välineet ja tarvikkeet ovat myös poikkeuksetta kertakäyttöisiä eli mitään työkaluja ei prosessoida ja käytetä uudelleen, vaan kaikki välineet hävitetään välittömästi käytön jälkeen.

Steriilillä toimenpiteellä ja aseptisilla työtavoilla on todistetusti merkittävä rooli infektioiden välttämisessä ja nopeassa paranemisprosessissa. Kertakäyttövälineet sulkevat pois pienimmänkin inhimillisen virheen mahdollisuuden työkalujen puhdistus- ja sterilointivaiheessa, tehden toimenpiteestä 100% turvallisen.

Liikkeillämme on säännöllisesti valmistajan standardien mukaisesti huolletut B-luokan vakuumiautoklaavit (Melag Vacuklav 24b ja Melag Vacuklav 44b), joiden toimintaa testaamme ja tarkkailemme säännöllisillä tyhjiötesteillä, Helix- ja Bowie&Dick -testeillä, sekä ulkoisilla mittalaitteilla. Steriloimme kaikki uudet ja käyttämättömät korut, neulat, vastaanottoputket, merkkaus- ja puhdistusvälineet ym. asianmukaisesti pakattuna ja päivättynä aina ennen käyttöä. Kertakäyttöpihdit, harsotaitokset, steriilikäsineet ym. tilaamme valmiiksi steriileinä luotettavilta toimittajilta. Steriilipakkaukset säilytetään suljetuissa laatikoissa lialta, kosteudelta ja mekaaniselta rasitukselta suojattuna.

LÄVISTYSTILANNE

Kaikki käyttämämme suoja- ja toimenpidekäsineet ovat lateksittomia. Lävistäjä käyttää toimenpiteen aikana kertakäyttöistä suu- ja nenäsuojusta.

Toimenpiteessä käytettävät steriilipakkauksissa olevat tarvikkeet kerätään puhtaalle työtasolle. Lävistysalue puhdistetaan, merkataan (kertakäyttöistä tikkua ja merkkausmustetta käyttäen) ja desinfioidaan. Lävistäjä avaa steriilikäsineet ja tarvikkeet pakkauksista aseptista ”no touch” -tekniikkaa käyttäen ja pukee steriilikäsineet. Ympäröivä alue peitetään steriilillä liinalla ja lävistys tehdään kertakäyttöisellä erityisesti lävistämiseen tarkoitetulla neulalla, jonka perässä koru kulkee paikoilleen. Käytetyt neulat hävitetään läpäisemättömään riskijäteastiaan välittömästi käytön jälkeen. Lävistysalue puhdistetaan tarvittaessa steriilillä fysiologisella suolaliuoksella.

Vastaanottoputket ym. välineet hävitetään muiden roskien mukana toimenpiteen jälkeen. Mitään toimenpiteessä käytettyjä välineitä ei käytetä uudelleen. Työtasot desinfioidaan huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen.

Kysy rohkeasti lisää jos jokin askarruttaa! Seisomme ylpeinä työskentelytapojemme takana ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.